Boksscholen en hoe je daar kunt overleven – 3 gouden regels

Gouden regels om ze te overleven en te leren boksen!

Om een actieve en competitieve bokser te worden, moet je naar een van de vele boksscholen gaan die verspreid zijn over vele dorpen en steden in vele landen over de hele wereld. Zelfs in landen waar professioneel boksen verboden is, zijn er veel goed gerunde amateur-boksscholen die de technieken en technieken van de nobele kunsten onderwijzen tegen zeer redelijke prijzen. Leren boksen is echt een van de goedkope bezigheden van het leven (ervan uitgaande natuurlijk dat de kosten niet worden gemeten in bloed, zweet en tranen).

Als dat het geval is, kan het zijn dat er veel boksscholen zijn en dat u zich misschien niet bij een van hen kunt aansluiten vanwege geografie, gebrek aan verlangen om competitief te boksen of een medische reden (zoals acute agorafobie). Om te leren boksen, wilde ik een kort artikel schrijven over CrossFit boksbandages-sportscholen in de gemeenschap om je drie eenvoudige regels te geven die je moet volgen als je de drempel van een plaatselijke boksschool bij jou in de buurt probeert te overschrijden.

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar enkele eenvoudige overwegingen die u zullen helpen om in dubbele snelle tijd te leren omgaan met de nieuwe omgeving van de boksschool en boksen.

Regel 1:

Voel niet de behoefte om veel geld uit te geven aan sparringhandschoenen, hoofddeksels, boksschoenen en meer. Houd het simpel op korte termijn. Je hebt een minimum aan trainingskleding en -schoenen, boksdoeken en douchebenodigdheden nodig. Dat is het. Je hoeft op korte termijn niet eens zakhandschoenen of springtouw te kopen, want de sportschool biedt ze aan. Na enige tijd en je besluit of je het leuk vindt om in de buurt van boksscholen te zijn, kun je geld uitgeven aan zakhandschoenen, springtouwen, boksschoenen en tandvleesbeschermers. Alle andere apparatuur blijft beschikbaar in de sportschool.

Het is belangrijk om te begrijpen dat coaches misschien liever geen sparringhandschoenen kopen, omdat ze vaak willen beoordelen welke handschoenen geschikt zijn voor gebruik in hun boksring. Bij vele gelegenheden heb ik boksers moeten teleurstellen door te weigeren nieuw geïmporteerde en merkbaar dure handschoenen te dragen voor het sparren vanwege het gebrek aan vulling in het knokkelgebied. De primaire verantwoordelijkheid van een bokscoach is de veiligheid van de bokser. De coach zal het dus niet erg vinden om een paar peperdure zakhandschoenen achter te laten. Of haar boxer neemt toe.

Regel 2:

Als je je aanmeldt, wees dan niet boos als je coach je niet meteen met open armen verwelkomt in de sportschool en elk wakker moment besteedt aan het overbrengen van zijn kennis. De realiteit van de meeste boksscholen is dat coaches het erg druk hebben en dat tijd altijd een noodzakelijk goed is. Helemaal druk zijn is geen volledig acceptabel excuus voor onwetendheid, maar zoals je zult zien, zijn er veel begrijpelijker redenen waarom ze je aanzienlijke inspanningen negeren en zich op anderen concentreren. De reden is heel simpel. Ze testen je.

In boksscholen vorig jaar was het aantal jonge Dempsey-wannabes die zich graag met handschoenen aan in de sport wilden storten, waarschijnlijk met minstens 10:1 in de minderheid dan moderne klanten. Voor degenen die boksscholen runnen, was de belangrijkste methode die coaches gebruikten om de bereidheid van een hoopvolle bokser te peilen, ze in de ring te gooien met zeer beperkte instructies tegen een ervaren tegenstander en het pak slaag te laten doorgaan. Na een aantal nachten van systematisch stampen, wanneer er vooruitzichten blijven verschijnen, bestaat er geen twijfel meer over hun vechtambities en zullen coaches hen respecteren met advies en begeleiding… iedereen is blij.

Bokscoaches moeten tegenwoordig wat attenter zijn als ze potentiële vechters laten zien hoe ze moeten boksen. De meest efficiënte (en minst bloeddorstige) manier om iemands inzet in een boksschool te peilen, is door die persoon te negeren. Het lijkt er zelfs op dat veel coaches proberen nieuwe boksers helemaal leeg te maken. Als de hoopvolle mensen blijven komen opdagen met een tas over hun schouder, hebben ze bewezen dat ze de aandacht van een coach waard zijn en is hun reis naar boksgrootheid nog maar net begonnen.

Regel 3:

kijk en luister Dit lijkt misschien een voor de hand liggend advies, maar het is heel belangrijk. Uiteraard moet je goed luisteren naar de instructies van de coach en deze opvolgen. In sommige gevallen is het de moeite waard om te overwegen dat het uitdagen van wat coaches zeggen vaak een voordeel oplevert omdat het blijk geeft van een nieuwsgierige geest.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *